Какво е пейка

Bench (работна маса) е един вид сядане мебели , за които ще се поберат един до друг повече лица. Той е поставен извън - в частни градини (под едно дърво, под перголата , в беседката , езерце или фонтан ...) и публичните пространства ( площади , паркове, гари, автобусни спирки , детски площадки , велосипедни алеи по ...). Градинска пейка е проектирана за почивка и релаксация на чист въздух, или да присъстват на заседанията и събирания с приятели. Най-често срещаният материал е дърво и метал, но тя може да бъде произведен от пластмаса, бетон или камък.

В игра може да има ръбове и ограничения (оръжие), но в обществени места се използват повече пейки без странични опори. Този тип на градинска мебел е изработена предимно от структура твърд метал, към който са монтирани дървени летви от всякакъв ширина. По-малък брой по-широки ламели улеснява последващата поддръжка, когато се отстраняват необходими дървени части, шлифовани и боядисани.

Формата на част на седалката може да бъде плоска или анатомично оформен контур. Пейка може да бъде от прости стругове или различно декорирани, като например метални струни. Най-често има почивка на гърба, но за максимална икономия на пространство за пространства, където са седнали на голям брой хора (концерти на открито и културни изяви - аудитория пейка в таблиците на партито ...), са поставени пейки без облегалки.